Door wie

Mijn naam is Marjet Ekhart.
Sport en bewegen heeft mij altijd gefascineerd, vandaar mijn keuze voor deze HBO-opleiding op de Calo (Christelijke academie voor lichamelijke opvoeding). Binnen de richting psychomotorische therapie kwamen al mijn interesses samen. Namelijk sport en bewegen maar ook de omgang met mensen die problemen of klachten ervaren. 


Mijn kwaliteiten als sportief, ondernemend, verbindend, inzicht gevend, positief ingesteld persoon en altijd op zoek naar de krachten en mogelijkheden van een persoon komen goed samen binnen het werk als psychomotorisch therapeut.

Om onder andere mijn therapeutische vaardigheden te verdiepen heb ik in 2007 de masteropleiding psychomotorische therapie gevolgd. Vanaf 2000 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut. Ik heb gewerkt in de kinder- en jeugd psychiatrie en in de forensische psychiatrie. Momenteel werk ik 2 dagen in de week in de specialistische geestelijke gezondheidszorg.


Ik volg regelmatig cursussen/opleidingstrajecten als: Rots en Water, Schematherapie en vaktherapie, masterclass PMT & Systeemtherapie, EFT (Emotionally Focused Therapy).


Beroepsgegevens:

  • Opgenomen in het register van Vaktherapeutische Beroepen; registratienummer 2663
  • Aangesloten bij de Nederlandse Verenging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) die deel uitmaakt van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB): registratienummer 102663
  • Aangesloten bij NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) : registratienummer 8990 en RBCZ nr 18034
  • KvK nummer: 71619283
  • AGB code zorgverlener: 90106219
  • AGB praktijk: 90065443

In 2018 ben ik vol enthousiasme gestart met mijn zelfstandige praktijk InterAktie; daarnaast werk ik voor IKOS hulpverlening Harderwijk en voor Van Belang te Arnhem.

Werkzaam voor

 


Reacties van cliënten die Psychomotorische therapie volgden:

Tijn (11): Door het oefenen bij Marjet heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik durf meer en ik word niet meer zo snel boos (of verdrietig) als iets mij niet lukt. 

Frans (35): "De oefeningen bij Marjet hebben mij meer doen ontspannen. Ik voel mij rustiger, dit had ik niet gedacht van te voren”

Rudy (19): Door de sessies bij Marjet kan ik nu beter mijn boosheid aan voelen komen, ik kan een time-out nemen zonder dat ik een gevoel van falen ervaar. Ook kan ik beter terugkijken op mijn gedrag”

Thea (47): De psychomotorische therapie is voor mij een waardevolle aanvulling geweest op mijn behandeling voor mijn negatieve zelfbeeld. Ik ben mij ervan bewust dat dit vooral in mijn hoofd zat, de oefeningen hebben mij geholpen om beter stil te staan bij mijn gevoel. Er is nu meer balans tussen voelen en denken. Ik voel mij zekerder en sterker waardoor mijn zelfbeeld langzaamaan meer positief is geworden”

Femke (40): "Wat ik prettig vond in het contact met Marjet was dat ze zonder oordeel naar mij luisterde, waardoor ik ruimte en veiligheid voelde om te experimenteren met nieuw gedrag"